Help, mijn puber heeft epilepsie

KempenhaegheOnze eerste kennismaking met het epilepsiecentrum Kempenhaeghe was met het transitieteam: een team speciaal voor jongvolwassenen (en hun ouders). Het epilepsiecentrum ligt twee uur rijden van onze woonplaats, maar we hoopten dat dit speciale ‘transitieteam’ onze zoon en ons zou helpen bij het op een rijtje zetten van vragen, wensen en mogelijkheden voor de toekomst.
Het voordeel van dit team is dat er met meerdere specialisten: neuroloog, psycholoog, maatschappelijk werker en onderwijskundige, naar de jongere wordt gekeken. Op één dagdeel worden er drie gesprekken bij bovenstaande deskundigen gepland. Behalve analyse van de epilepsie zijn de mogelijkheden van de jongere op het vlak van zelfstandigheid, relaties, wonen, leren en werken,
onderwerp van onderzoek en advies.

Wij vonden het fijn, deze transitiepoli. In korte tijd kan er resultaat worden geboekt, omdat je meerdere hulpverleners op één dagdeel ziet. Het was wel intensief, al die gesprekken achter elkaar. Na ons eerste bezoek werd onze zoon drie weken opgenomen, ter analyse van zijn epilepsie. Later gingen de gesprekken over de impact van de (zeer actieve) epilepsie in het dagelijkse leven. De gegeven ondersteuning en advies is maatwerk en dus niet standaard. We kunnen dit andere pubers en ouders aanraden.

Bron: www.kempenhaeghe.nl

Copyright © Help mijn puber heeft epilepsie, tekst en fotografie.