Help, mijn puber heeft epilepsie

HersenzOp dit moment volgt onze zoon een behandeling, genaamd Hersenz. In eerste instantie dachten we dat hij zich ingeschreven had voor het speciale programma voor jongvolwassenen, maar op de locatie waar hij de modules volgt wordt deze niet gegeven. Wel zit hij in een groep met relatief jonge mensen. Onze zoon voelt zich er thuis, heeft veel aan het contact met lotgenoten. Ondanks het lieve en deskundige team waar we nu mee te maken hebben, adviseren we andere jongeren en ouders onderstaand programma. Juist vanwege de specifieke situaties, waar een jongere en zijn/haar ouders tegenaan kunnen lopen.

Hersenz Jongvolwassenen

Kan ik ooit zelfstandig wonen, een goede baan vinden of een seksuele relatie krijgen? Met dit soort vragen zitten veel jongeren en jongvolwassenen die hersenletsel hebben. Ze zagen een mooie toekomst voor zich, maar door het hersenletsel is dat in één klap veranderd. Voor een volwassene met hersenletsel is het al ontzettend moeilijk te accepteren. Voor jongeren die nog een heel leven voor zich hebben, is het vaak nog ingewikkelder. Daarom heeft Hersenz een speciaal programma ontwikkeld voor jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar. Het programma wordt aangeboden in onder andere Limburg, Nijmegen, Arnhem en Tilburg.

Het programma bestaat uit twee delen: ‘Dit ben ik ‘en ‘Op eigen benen’. In ‘Dit ben ik’ kijk je naar je persoonlijkheid en kwaliteiten na je hersenletsel. Je leert hoe je brein werkt, je herkent je emoties en gedrag en kan er beter mee omgaan. In ‘Op eigen benen’ komen onderwerpen aan bod als gezonde leefstijl, vermoeidheid en overbelasting, het organiseren van een huishouden, het voeren van een administratie en het omgaan met vrienden en familie. Je kijkt welke (digitale) hulpmiddelen je kunnen helpen. Je leert strategieën om anders met de gevolgen van je hersenletsel om te gaan. Het hele programma duurt ongeveer anderhalf jaar.

Bron: www.hersenz.nl

Copyright © Help mijn puber heeft epilepsie, tekst en fotografie.