Help, mijn puber heeft epilepsie

KoffieHet onderwerp zorgde in gesprek met twee pubers thuis voor de nodige hilariteit. “Een Epilepsie Café: krijg je dan een gratis aanval als je twee biertjes bestelt of kan je er ook bitterballen krijgen?”, kortom vrolijkheid alom. Een aantal maanden geleden bezochten manlief en ik voor het eerst zo’n Epilepsie Café. Met de woorden van onze pubers in ons achterhoofd, gingen we er ietwat lacherig heen. Dit was ook onwetendheid, want wat moet je van zoiets verwachten? “Als het ‘een zielig zooitje’ is, zijn we weer snel vertrokken.”
Achteraf hebben we een fijne en ongedwongen avond gehad, waar we gezellig met een stel andere ouders hebben gepraat. Serieus, maar ook met humor. Voor herhaling vatbaar!

Maar wat is een Epilepsie Café?
Het Epilepsie Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie en vrienden, maar ook professionals en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De opzet is om ongedwongen met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen. Voorlichting over epilepsie en de mogelijke gevolgen in het dagelijks leven, staan daarbij centraal. Kortom: heb jij vragen over epilepsie, of wil jij gewoon eens in contact komen met lotgenoten? Je bent van harte welkom. Gedurende de avond is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.
Afhankelijk van het thema zijn er deskundigen aanwezig, die vragen kunnen beantwoorden. Denk hierbij aan neurologen, epilepsieverpleegkundigen, medewerkers van de LWOE en ervaringsdeskundigen. Zowel leden als niet-leden zijn welkom.

Bron: www.epilepsievereniging.nl 

Copyright © Help mijn puber heeft epilepsie, tekst en fotografie.